Nya sommardäcksmodeller

Nya sommardäcksmodeller

Vi alla vet att sommardäck behövs på bilen under sen vår, sommar och lite in på hösten. I princip när det inte är vinterväglag. Sommardäcken ger maximal prestanda och funktion för väglaget under sommarhalvåret. Däcken har en gummiblandning som är speciellt tillverkad för att funka bäst på just sommaren, de har bäst funktion och grepp när vädret är över 5 grader. Sommardäcken måste även vara minst 1,6 mm för att vara lagliga. Enligt lagen måste du ha vinterdäck tills den sista mars om det är vinterväglag. Det är alltså okej att byta några dagar innan om du vet att det inte finns risk för snö eller is på vägarna. Den sista dagen för vinterdäck är den 15:e april. Efter det måste alla bilägare ha sommardäck på sina bilar fram till den 1:a oktober.

Det finns en hel del sommardäck att välja mellan på marknaden idag, du kanske har ett märke som du är nöjd med och har använt i flera år, men känner du för att uppdatera dig med nya sommardäck så finns det några nya modeller för 2022 som du kan välja mellan.

Fakta om de nya modellerna 2022

  • Continental ultracontact är ett däck med extrem hållbarhet och tål mycket slitage. Du kan känna dig säker på vägen med dessa däck då de har hög prestanda med lågt rullmotstånd, förutom det så har de ett avancerat mönsterspår som möjliggör kort bromssträcka och samtidigt är däcken väldigt tysta.
  • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 har funnits på marknaden ett tag men nu har de blivit uppdaterade ännu en gång. De är speciellt utvecklade för att ge en mer sportig look. Däcket är väldigt flexibelt och ger mycket trygghet på vägen, med dessa däck upplever du rejäl körglädje.
  • Michelin Primacy 4+ är ett par sommardäck som är designade för att hålla en lång tid. De är tillverkade med två unika gummiblandningar som gör så att däcken är väldigt slittåliga. Oavsett regnigt väder så kan du känna dig säker med Michelin Primacy4+ då de är utvecklade för att klara av vattenplaning och tuffa väglag.
  • Nokian Outpost AT ligger på topplistan när det kommer till greppstyrka. Likt de andra nya modellerna så har de även väldigt lågt slitage. Du kan också räkna med att dessa däck är hållbara, oavsett tuffa vägar och dåliga miljöer så har de ett extremt bra skydd mot skador. Nokian outpost AT är perfekta för dig som är ute mycket i naturen och vildmarken och behöver använda bilen på svåra ställen.
  • Nokian Hakk Blue 3 är uppdaterade för en tredje gång, dessa däcken var från en början en av de första däcken som Nokian tillverkade. Blue 3 är tillverkad med en gummi som är ganska mjuk vilket betyder att de kan prestera väldigt bra under lite kallare väder. De fungerar även optimalt vid våta väglag och du behöver aldrig oroa dig för vattenplaning.

byta sommardäck

De klarar av alla väder som sommaren kan orsaka, de är även det bästa alternativet för dig som bor på ett område där sommarvädret inte uppnår jättevarma temperaturer. Däcken har även egenskaper som gör så att hållbarheten är lång och pålitlig.